KIRKEKONCERT
med Tina Lynderup og Grethe Christiansen

Samarbejdet mellem Grethe Christiansen og mig har eksisteret siden 2006.

Grethe Christiansen har Præliminær Organisteksamen og været organist ved Snejbjerg Kirke i årene 1981 til 2011. Derefter er hun blevet ansat halvtids som organist-assistent ved Brande og Uhre Kirker. Hun har ved koncerter i mange sammenhænge akkompagneret både sangere, violinister og cellister. Gennem alle årene som organist har Grethe ligeledes oparbejdet stor erfaring gennem korarbejde for både børn, unge og voksne.

Som noget ganske særligt har Grethe og jeg medvirket på tv i transmission af to gudstjenester i DR-kirken i efteråret 2007.

Grethe og jeg arbejder primært med klassisk musik, der er skrevet til kirkens rum. Det er f.eks. arier eller salmer af J. S. Bach, Händel og Mozart. Desuden skinner vores fælles interesse for nye, danske salmer igennem i vore koncerter.

Teksterne er på dansk - nogle på tysk, latin og engelsk. På orgelet spilles værker af f.eks. Bach og Buxtehude. Et repertoire med åndelige sange og lovsangsvers kan tages på programmet, hvis der ønskes en mere folkelig og måske ungdommelig tone over koncerten. Vi tilstræber at skabe en linie i den enkelte koncerts sange (f.eks. med udgangspunkt i den aktuelle tid af kirkeåret).

Vi lægger vægt på, at der er budskab / forkyndelse med sangprogrammet. I den forbindelse samarbejder vi gerne med kirkens præst, så koncerten kan flettes sammen til en helhed (evt. musik-gudstjeneste) med liturgi, tekstlæsning, fællessalmer m.m.

Tina Lynderup og Grethe Christiansen
Se evt. filmklip under: Se mig i TV